Skip to content

Tattooed

Menu
  • Tattooed
  • Állás
  • Hitel
  • Befektetés
  • Egészség
  • Ingatlan
  • Szórakozás
  • Biztosítás
  • Múzeumok
  • Kapcsolat
Menu
sonka főzése

Sonka főzése: 4 fontos aranyszabály

Posted on 2021. augusztus 5. csütörtök

A húsvéti menü családonként nagyon változatos, ami érthető is, hiszen ahány ház, annyi szokás. A sokszínű felhozatal alapját természetesen a főtt sonka jelenti. Ahhoz, hogy a lehető legzamatosabb legyen, a sonka főzése a megfelelő módon kell történjen. Mielőtt persze oda jut az ember, hogy megfőzze ezt az ínyencséget, pontosan tudnia kell, hogy milyen fajtát szeretne.

A választáskor nagyon fontos a soka füstölése, a zsírjának a mennyisége, hogy mennyire szeletelhető. Aki a tökéletességre törekszik a sonka főzése során, jól teszi, ha bizonyos íratlan szabályokat betart. Az egyik legfontosabb dolog, amit szükséges észben tartani, az a tény, hogy a jó zsírós réteg megvédi a sonkát a kiszáradástól.

Ezért is döntenek sokan azon hús mellett, amelyiknek van egy vastagocska zsíros rétegje. A sonka főzése csakis egy olyan fazékban történhet, amiben a húst teljesen be tudja fedni a víz. A kuktát ekkor érdemes elfelejteni, hiszen ebben sajnos nagyon hamar kifő a zsír és emiatt a finomság rostjai nagyon rágósak lesznek.

Mennyi ideig tart a sonka főzése? Az időtartam az étel súlyától nagymértékben függ, ezért lehet akár 4 óra is. Persze csakis akkor kész ez, ha a beleszúrt villa már könnyen kicsúszik, illetve a csontjai kihúzhatók belőle.

Igazi ínyencség a kolbász

A húsvét és karácsony nem csupán a sonkáról, hanem egy másik, nagyon kedvelt húskészítményről is szól. Sokan egyből kitalálták, hogy a kolbász a pótolhatatlan finomság. Talán inkább karácsonykor nagy kedvenc ez, amikor ezen kívül az asztalra kerül a májas, tepertő, szalonna és sok minden más. Egyesek persze nem boltból vásárolnak, hanem saját maguk állítják elő azt a kolbász fajtát, aminek az elfogyasztása után mindenki megnyalja mind a 10 ujját.

Mit kell észben tartani a kolbász készítésekor? A legfontosabb az alapanyag, ezért szükséges, hogy az a lehető legmagasabb minőségű legyen. Illetve nem szabad megfeledkezni a fűszerek lényeges jellegéről sem. Amennyiben disznóvágás alkalmával készít az ember több rúddal, a húst mindenképp érdemes kihűlni hagyni mielőtt egyedülálló ízvilágú kolbász lesz belőle.

Legutóbbi bejegyzések

  • Seo marketing linképítés a Kanga Design SEO ügynökséggel
  • Szakértő ingatlan ügyvéd Budapest – Újváry Zsolt Ügyvédi Iroda
  • Lézeres tetoválás eltávolítás: 5 gyakori kérdés válaszokkal együtt
  • Készpénzmentes fizetés: milyen POS terminállal fogadhatod a különböző fizetési módszereket?
  • SEO elemzés a Kanga Design SEO ügynökségtől
  • Láncfűrész lánc feszítése lépésről lépésre: így kezdj neki!
  • Acéllemez vastagságok: miért számít és mik a lehetőségek?
  • Gondozásmentes műanyag kerítés az XXL kerítés kínálatában
  • Lézeres szemműtét Budapesten: mit kínálnak a magánszemészetek?
  • A Nike Air Max cipők rövid bemutatása
  • Egyedi napló a Csumpi Könyvek műhelyéből
  • Professzionális fűtésrendszer tisztítás a HFC Thermo Bt-nél
  • Fedezze fel a vezeték nélküli robotfűnyíró előnyeit!
  • Minőségi nagykerekű elektromos roller az Eroller-Pont.hu-tól
  • Professzionális fűtés szerelés az Eurolikvid Kft. kínálatában

Kiállító kategóriák

  • Állás
  • Befektetés
  • Biztosítás
  • Egészség
  • Hitel
  • Ingatlan
  • Művészetek és szórakozás
  • Múzeumok
  • Szolgáltatás
  • Szórakozás
  • Webáruház
©2025 Tattooed | Design: Newspaperly WordPress Theme