Nagyon fontos tudni, hogyha alkoholról van szó, akkor létezik egy kategória, amit véletlenül sem szabad kifelejteni és ha lehetőség van, akár részletezni is. A bor az, amire gondolunk, feltehetően ez már nem jelent meglepetést az olvasóknak.
Nem pusztán mennyiségét tekintve foglal el roppant előkelő helyet a fogyasztott alkoholos italokról készült statisztikákban, de a fajtáját, típusai számát illetően is kimondhatatlanul sok lehetőség adódik a megízlelésére. Tudni kell, hogy a közhiedelemmel ellentétben, nemcsak szőlőből készül bor, de az is nyilvánvaló, hogy magasan ez a gyümölcs vezeti a listát.
Vannak almaborok, de bármilyen más gyümölcsből is elő lehet állítani. Azt is kevesen tudják a bor kapcsán, hogy számos más italféleség alapjául is ezt használják fel, tehát például a pezsgő is ebből készül. Ez jellemzően egy nagyon univerzális italtípus olyan vonatkozásban is, hogy mivel egy aránylag könnyű alkoholról van szó, a hölgyek éppen olyan szívesen hódolnak neki, mint az urak.
Ez a tendencia egyáltalán nem általános, amikor az alkoholról beszélünk, hiszen a tömény italok ritkán imponálnak a lányoknak. Mindenesetre az elfogyasztott mennyiség trendjét az is pozitívan befolyásolja, hogy az ételek fogyasztása mellé is nagyon sok nemzet előszeretettel issza, például a mediterrán országokban ez kimondottan jellemző.
Egy olasz vacsora szinte elképzelhetetlen bor fogyasztása nélkül, ez ott teljesen természetes. Minden országban mások a szokások, de az kétségtelen, hogy egy pohár ilyen nedűvel nem foghatunk mellé. Ajándéknak sem utolsó, sőt, nagyon izgalmas a választék a nagyobb italboltokban.