Amerikában nagyon népszerű BBQ fogás a pulled pork, amit magyarul tépett malacra lehet fordítani, nem meglepő módon, ugyanis ez az órákon át sülő finomság szinte szétolvad a szájban, az ízek pedig egyszerűen berobbannak. Ha eddig még nem próbálkoztunk ezzel, akkor éppen itt van az ideje, hiszen a pulled pork recept elkészítése nem bonyolult, a végeredmény viszont frenetikus. Eredeti hazájában füstölőn, faszénen sül hosszú órákig. Általában sertés lapockából készítik, de ugyanolyan ízletes végeredmény érhető el például tarjával is.
Az originális pulled pork recept azonban az első összetevővel ajánlja, amit száraz páccal ízesítenek, egyben sütnek meg, majd amikor elkészült, akkor szálaira szedik. Innen kapta egyébként a tépett malac elnevezést is. Aki rendelkezik egy jól működő kerti grillezővel, remekül el tudja készíteni a családjának ezt az ízletes ételkülönlegességet. Azoknak sem kell lemondaniuk a pulled pork recept alapján előállított, szaftos, omlós húsról, akiknek nincs kertjük, hiszen ez remekül elkészíthető otthoni sütőben is.
Kedvencünkké válik a tépett hús
Bár minden bizonnyal picit másabb ízeket kapunk, ha az otthoni sütőben sütjük meg a lapockát vagy tarját, de a család és a barátok részéről nem fognak elmaradni a dicséretek. A tépett hús alapanyagául célszerű olyat választanunk, amin kívül és belül egyaránt van egy vastagabb zsírréteg. Ettől lesz igazán puha, szaftos és ízletes a végeredmény. A tépett hús tökéletesen működő receptjét megtalálhatjuk a receptek.at weboldalon. Ha ennek megfelelően dolgozunk, vagyis betartjuk lépésről-lépésre a receptet, akkor garantált a siker.
Ezt a finomságot előállíthatjuk hétvégén a családunknak, de ha baráti társaság gyűlik össze, akkor szintén kitűnő választás. Ameddig a hús alacsony hőmérsékleten sokáig sül, addig kedélyesen elcseveghetünk a vendégeinkkel, némi ital és előétel társaságában, a kertünkben. Tulajdonképpen nem is annyira az evés az, amire mindannyian vágyunk, sokkal inkább az együtt eltöltött minőségi idő. Amíg a tépett hús elkészül, addig van időnk szórakozni, az elfogyasztását követően szintén, csak akkor már teli hassal.